ens posem al dia

Editorial

PROJECTE ESCOLA D’ESCALADA

Tradicionalment a casa nostra la manera d’iniciar-se a la muntanya ha estat a partir de la familia, la colla d’amics o els companys de l’Agrupació. Actualment l’escalada i en concret l’escalada esportiva és més coneguda i aceptada que fa uns anys; només cal fixar-nos en la participació dels joves boy scout a l’estanc d’aventura de la nostra entitat al Saló de la Infancia i la Juventud o en la majoria de campus d’estiu i estades lúdiques arreu del territori, i descubrir que en la majoria d’ells s’oferta l’activitat de l’escalada, el ràpel i/o la tirolina. Això demostra l’interès de la majoria de nens i nenes.

Si més no, les sortides d’escalada sempre guanyen en participació del jovent i aquest interés l’hem de canalitzar a una correcta formació amb els mitjans materials i humans adequats. En aquest context neix la necesitat de conservar la motivacio inicial dels nens i adolescents per aquest bonic esport que és l’escalada esportiva, un esport que no poden realitzar als respectius centres educatius (escoles, Instituts, etc), i d’animar-los a practicar-la en l’entorn natural un cop assolits els nivells de formació bàsics.


Els Millors de l’Any, Sebastià Colomé 2003 i Ferran Escrivà 2007

Ja succeí a la “19ª Nit del millor esportiste ampostí “ quan la nostra entitat va ser-hi representada per l’amic i alpinista Sebastià Colomé Cardona. D’entre tots els finalistas ell va ser el 1er guardonat, igual que amb Ferran Escrivà a la “23ª edició del passat 4 de maig”, enhorabona Ferran!

Quelcom ha de tenir d’especial l’escalada i l’alpinisme quan dos dels guanyadors d’aquest certament no s’han pujat mai sobre un nº 1, ni han guanyat una medalla per escalar una gran paret o muntanya. Lo cert és que el jurat va encertar de ple en reconèixer en l’amic Sebastià Colomé i Ferran Escrivà, els valors que fan de la seva afició quelcom més que un bonic i original esport.

NOVETATS

Estem trevallant amb la pàgina web del centre per facilitar la comunicació amb tots els gairebé 200 asociats que som però, mentrestant, us demanem que visiteu el nou blog de l’Agrupa… digues la teva!

GRIMPADA, l’única tenda especialitzada en esports de Muntanya i Travel d’Amposta. Visiteu-la al C/Sebastià Joan Arbó, 36 Amposta. Telf: 977 70 81 58. Petit descompte als socis de l’entitat per la seva primera compra (ensenyar el carnet de soci).

-Horari de reunions:

Si desitges informació sobre les activitats o cualsevol altre assumpte, ens trovaras tots els dijous de les 21.30 a 23.00 h.

Associació Excursionista Amposta

Palau d’Esports

C/. Sebastià Joan Arbó – Apartat de Correus 165

43870 AMPOSTA


ACTIVITATS PROGRAMADES

OCTUBRE, NOVEMBRE I DESEMBRE

Octubre

12, 13 i 14 – EXCURSIONISME – La gran volta al Penyagolosa (País Valencià)

Itinerari en tres etapes que fa la volta i s’enfila sobre aquesta fantàstica miranda de 1.814 m. Recorregut: Mas de la Costa – Xodos - Puertomingalvo – Mas de la Costa.

20 i 21 – EXCURCIÓNISME P.N. Ordesa i Monte Perdido 3.355 m. (Pirineu Aragones)

27 i 28 – CAMÍ D’AVENTURA – Serra del Montsià

Via Ferrada de Roca Blanca – Cova Bonica – Torreta del Montsià - Ràpels de les Faixes Tancades i de la Punta d’Antó. Dificultat: mitjana si es domina la tècnica de ràpel. Material: 2 cordes de 40 m (per a 2 persones), bagues per abandonar, baga doble d’ancoratge, casc i llum frontal. Horari: calcular mitja jornada llarga.

Novembre

1,2,3 i 4 CASTANYADA – EXCURSIONISME I ESCALADA – Òrganos de Montoro (Terol)

10 i 11 – BARRANQUISME – Barranc de Mariné (Castelló)

Accés: carretera de la Sénia a Vallibona. Longitud: 1000 mts. Desnivell: 450 mts. Aprox: 45 min. Descens: 3 h. Rápel més llarg: 45 mts. Material: 2 cordes de 50 mts.

17 i 18 – ROBELLÓ EXTREM – (Els Ports)

Recorregut secret en algun lloc entre Fredes i el Refugi Mas del Frare. Material: cistellet de mimbre i navalla.

24 i 25 –EXCURSIONISME – De Cardó a Benifallet

Desembre

1 i 2 – VIA FERRADA D’OLIANA I ESCALADA – (Alt Urgell)

Considerem que és una de les vies ferrades més guapes de Catalunya per l’excel.lent equipament, les vistes sobre el pantà d’Oliana i l’itinerari tant ben traçat amb passos increíbles. Material: casc, arnès i enèrgica (disponible al local social).

6, 7, 8 i 9 – ALPINISME HIVERNAL – Serra del Cadí (Prepirineu)

Estana és un poble minuscul de muntanya on encara hi celebren la matansa de la tosina i on gaudir de llargues tertulies i menjars casolans de Cal Basté.

15 i 16 - EXCURSIONISME – Serra del Montsià.

El Mas de Miralles – Font de la Tina – Molló dels Tres termes – Font de Burgar – Mas de Mata-rredona – Coll de la Foradada – Mas d’en Comú. Retorn pel mateix lloc.

Nota: Recordar la sortida anual que fem a PIRENA (carrera de trineus i gossos del Pirineu). Sempre en guardem uns records molt entranyables i els tornarem a reviure! Confirmació i reserva de places a primers de gener.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La guineu al nostre territori

Els teixons del nostre territori

Seguint les rastres de la guineu...