Estrets de lliberos, les Gronses cara Oest

Estrets de lliberos, les Gronses cara Oest
Riu Estrets d’Arnes (Terra Alta)
Vía: No embenes la pell de l'ós sense haver-ho caçat
D+, 300 metres de recorregut aprox.

Horari: una cordada ràpida no crec que trigui menys d'una hora. No és via per a aquest tipus d'escaladors, diguem que una cordada normal la poden fer entre 3 i 5 hores mes la baixada que dependrà per on ho fem.

Via de tall clàssic, però adequadament reequipada amb parabolts d'acer inox. en la qual solament necessites una corda o (dues de 60 m. si prefereixes baixar en ràpel) i 10 cintes expres.
Iniciar l'escalada començant des del camí per la placa tombada que cada vegada es posa mes tesa, és una simple gripada d'IIº-IIIº grau sobre un conglomerat agradable i de bona presa. Si no perdem la lògica trobarem a uns 80 m. la primera reunió de parabolts amb anelles d'acer *inox. Totes les altres seran igual.
A partir de la 3 reunion la paret és una mica mes vertical, mes atractiva i els passos una mica mes tècnics, mes a dalt trobem un llarg una mica descompost que ens obliga a temptejar la roca, la ultima reunió en una comoda cartel·la obtens una bellesa de l'entorn que satisfà tot sofriment de la ascencion, una lleugera grimpada ens situa en un marc digne d'aquests paratges.
Descens: en ràpel per la via, si vols baixar al cotxe directe, contínues per la cresta cap a la dreta, no fa falta encordarse però cal anar amb compte fins que vegis clar la baixada. Cap a l'esquerra a buscar el collet i baixar per la canal cap al riu Estrets, on ens espera un gratificant bany d’aigua cristalia.
Crec que és una via adequada per a aquells que vulguin conèixer aquest esport, com via de curset i per portar un amic que no sap perquè serveix el Gri-gri.

es posiblement la via mes llarga de la zona, molt aconsejable


contrallum a la placa mes maca de la via

la mateixa placa vist desde abaix

tot content despres de molt temps sense escalar, el meu amic Amadeu
superant la penultima tirada

el riu Estrets al seu pas per les Moles ens espera.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La guineu al nostre territori

Els teixons del nostre territori

Seguint les rastres de la guineu...