Excursió al Montsant

El passat 22 d'abril vàrem fer una sortida conjunta amb els amics de Reddis per la Serra del Montsant i guiada per l'amic Lluis. L'itinerari va ser el següent: Morera del Montsant, Grau dels Barrots, Serra Major, Piló dels Senyalets, Pi del Cugat, Clot del Cirerer, Racó del Teix, (Teix mil·lenari), la Cogulla, Grau de Salfores, la Morera del Montsant.


Eren quarts de 7 quan hem sortit des del davant del Poliesportiu, destí Reus, amb la finalitat de reunir-nos amb els companys de la capital del Baix Camp. Fet això, tots en comitiva ens dirigirem a la Morera del Montsant.


Avui sembla que és festa grossa a la Morera. Una cursa de muntanya ha capgirat l'habitual tranquil·litat del poble. Els vehicles els haurem de deixar ben lluny del nucli urbà, No hi cap ni una agulla. Comencem la caminada.




El primer destí serà superar el grau dels Barrots, un pas que va ser equipat amb clavilles de ferro als anys 60.  Les noves generacions ens passen davant.



En franca pujada, seguirem camí fins arribar a l'anomenat "Balcó del Priorat", una talaia única.


Fotos de rigor i vistes impressionants. Lluís se'ns avança prou, i ens dona l'oportunitat de fer-li una foto de lluny.


La "troupe" seguim les seues passes per reunir-nos.




Quan ens apleguem, fem una foto del conjunt presa des del Balcó del Priorat, en concret la colla està al lloc anomenat "Racó del Boixet".


És hora de recuperar forces, esmorzem.


En acabat, arribem a dalt la Serra Major...


...i des d'allà farem cap al Piló dels Senyalets.


Continuem fins el Pi del Cugat.



Baixant després al Clot del Cirer. En aquest punt descansarem una estona i omplirem cantimplores a la font, que aquesta vegada porta prou aigua.



Cal tornar a guanyar nivell, i anem a trobar-nos amb el Teix Mil.lenàri, una veritable meravella.


Dinarem en un entorn únic, i després, amb la panxa plena, (com costa de caminar ara!), tornarem a pujar fins la carena de la Serra Major, i assolir el cim de la Cogulla, el segon més alt de la Serra.


A dalt, foto de grup.



Comencem, poc a poc el camí per tancar la volta. Continuarem una estona per la carena, per després davallar amb la intenció d'arribar a la Morera del Montsant. Ho farem baixant pel Grau de Salfores.


A la baixada contemplarem vistes impressionants, també veurem la Cartoixa d'Scala Dei.



Davant, cada vegada més prop, la vista de la Morera, en arribar-hi, farem la cervesa desitjada, entre comentaris i anècdotes. Una sortida per recordar,


Gràcies a tots, fins la propera!





Antoni Fuster




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La guineu al nostre territori

Els teixons del nostre territori

Seguint les rastres de la guineu...