Crònica del VII Curs de Barranquisme de l'AEA


Com cada any, este mes de maig, vam fer el VII Curs de Barrancs de l’Agrupa. 
Esta vegada la participació va ser d’un grup mes reduït, però ja en coneixements bàsics, la qual cosa va permetre efectuar un curs amb un nivell mes elevat, nivell mig, amb l’aprenentatge teòric i pràctic avançat, del qual van gaudir en les instal·lacions del Club al Pavelló Esportiu i la seva posterior aplicació sobre el terreny.
La tarda de divendres es van posar en coneixement nusos mes complexes, treball amb la corda i les seves aplicacions en barranquisme, tant en paret, en volat o a terra.
El dissabte matí cap al barranc, on vam aprofitar per posar en pràctica, els coneixements adquirits la tarda anterior i  deixar als alumnes portar la iniciativa en tot moment, supervisats pels monitors, que corregien els errors  i indicaven les possibles millores.
Es van poder fer maniobres de descens, amb bloqueig de diferents tipus descensor i de fortuna. Descens desembragables. Ascens de corda, amb diferents combinacions de material. Ràpel guiat i com confeccionar-lo. 







Força interessant i intens, per a un mati que vam rematar fent un mos al mateix barranc i una cerveseta per treure la calor de damunt. A la tarda, cap a Caro, en busca d’un altre barranc i una mica de fresca. Allí vam completar temari, fent protecció del company i autoprotecció, en diverses maniobres: accés a capçaleres, ràpels fraccionats, passamans simples i complexes.



 
Per acabar de rematar vam fer un berenar al bar de Caro, ben guanyat, desprès de un dia molt aprofitat. A l’endemà diumenge, matinem per anar a fer un barranc a la Vall del Mas, el Racó de Marc, però la visita del nostre estimat Vent de Dalt, ens va fer canviar de barranc, buscant una orientació mes propicia. Anem directes a la Selleta del Pinell i aquí si, triomfem...solet i gens de vent. El dia va ser intens com correspon al barranc, a la seva bellesa i dificultat. Vam continuar posant en pràctica tot l’aprés sota la supervisió dels monitors, gaudint de l’activitat i de la bona companyia, entre riures i esforç físic i mental, ens vam guanyar el dinar, en el que al final vam tancar el curs.


Fins el proper.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La guineu al nostre territori

Els teixons del nostre territori

Seguint les rastres de la guineu...